Соціум

На «Пінакотеці» у Вірменії представляють творчість українських митців

2 вересня в Єревані, за підтримки Посольства України у Вірменії і Департаменту культури Харківської міської ради, розпочала роботу експозиція «Пінакотека», яка триватиме протягом десяти днів. Виставка є частиною довгострокового авторського проекту «PINAX. ARM – UA», спрямованого на зміцнення культурних зв’язків між Україною та Вірменією.

Автором проекту виступила Астер Манукян, керівник громадської організації «Об’єднання митців-вірмен України». Про це повідомляє AnalitikaUA.net з посиланням на Посольство України у Вірменії.

У церемонії відкриття виставки взяли участь співробітники Посольства України у Вірменії, представники української громади Вірменії, члени Національних Зборів Вірменії, посадові особи Міністерства освіти, науки, культури та спорту РВ, представники інтелігенції та ЗМІ тощо.

До присутніх з промовою звернувся радник Посольства Денис Автономов, наголосивши на важливості поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Вірменією, перш за все, в культурно-гуманітраній сфері з метою зміцнення дружби між українським та вірменським народами. Також, Д.Автономов від імені Посольства України у Вірменії вручив організаторам заходу та авторам експонатів виставки подяки.

На виставці, зокрема, представлені роботи таких авторів: Людмили Горбатенко (Харків, Україна); Гаяне Арушанян (Київ, Україна); Самвела Будагяна (Єреван, Вірменія); Армена Саргсяна (Єреван, Вірменія); Аветиса Хачатряна (Єреван, Вірменія).

Жителі Єревану та гості вірменської столиці найближчим часом матимуть можливість ознайомитися з експозицією проекту «Пінакотека».