Здоров’я

На українському ринку виявили іграшки з перевищеним вмістом свинцю

За результатами проведених перевірок, суб’єктам господарювання заборонили постачати продукцію на споживчий ринок.

На ринках Буковини виявлено дитячі іграшки, в яких вміст свинцю перевищував допустиму норму в 100 разів. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління Держпродспоживслужби України, інформує Ukr.Media.

Під час проведення перевірок характеристик продукції суб’єктів господарювання, що реалізовують дитячі іграшки, фахівці відділу ринкового нагляду ДУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області встановили факт розповсюдження продукції з порушенням вимог технічного регламенту безпеки іграшок.

Виробники та імпортери не вказали на продукції свою назву, зареєстроване комерційне найменування або зареєстровану торговельну марку та контактну поштову адресу. Крім того, на іграшках відсутня інформація щодо безпечного використання.

Для встановлення безпеки іграшок зразки продукції відібрані і направлені в лабораторії ДП «Укрметртестстандарт» для проведення експертизи (випробувань).

На підставі розроблених органом ринкового нагляду сценарних планів ймовірності виникнення ризику, що може становити вищевказана продукція, встановлено, що іграшки при їх використанні становлять високий рівень загрози.

«За результатами проведених перевірок через невідповідності продукції вимогам технічного регламенту безпеки іграшок, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 28.02.2018 року № 151 ДУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області фахівці відділу ринкового нагляду суб’єктів господарювання внесли постанову щодо обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом заборони реалізації продукції на споживчому ринку», — йдеться в повідомленні.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net