Здоров’я

Не варто забувати про догляд за подушками та матрацами — фахівці

У спальних речах активно розмножуються бактерії і кліщі, що призводить до їх забруднення.

Люди постійно перуть одяг, намагаючись не допускати і найменшого забруднення, але часто забувають про інші ризики. Причиною серйозних захворювань, в тому числі і астми, можуть стати давно не випрані подушки та матраци. У них за роки накопичується велика кількість бактерій, мікробів і кліщів. якщо не позбуватися від них, ризики збільшуються в рази, інформує Ukr.Media.

Науковці з Великобританії радять не менше двох разів на рік прати постіль або піддавати її хімічній обробці. Служити ж пір’яна подушка має не більше двох років.

Матрац може бути використаний значно довше, якщо мова йде про пружинний виріб, його можна використовувати п’ять років, пінний служить на два роки довше, а латексний ще на один рік. Сигналом для його зміни стане зростаючий дискомфорт під час сну і болі у хребті. За ковдрою потрібно доглядати, як і за подушками, але термін її служби досягає 15 років.

Фахівці відзначають, що не варто ризикувати здоров’ям заради економії. Багато шкідливих організмів еволюціонували з часом і тепер на них не діють миючі засоби і висока температура, тому краще звертатися за допомогою до хімчистки.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net