Світ

Німеччина сподівається, що США і Китай уникнуть ескалації торгового спору

Питер АльтмайерНімеччина сподівається, що США і Китай уникнуть ескалації торгового спору, заявив міністр економіки ФРН Пітер Альтмайер, додавши, що всі сторони повинні бути обережні при прийнятті односторонніх рішень, передає Reuters.

«Ми всі сподіваємося, що торговельний конфлікт між США і Китаєм може бути дозволено, тому що він негативно відіб’ється на всіх», — сказав Альтмайер в кулуарах конференції в Берліні. «Нам потрібен торговий порядок, заснований на правилах, нам потрібні відкриті ринки, нам потрібні справедливість і рівні умови гри, тобто рівні права для компаній всіх залучених країн», — додав Альтмайер.

Днями Трамп заявив, що цього тижня підвищить мита на китайські товари вартістю $ 200 мільярдів і введе нові тарифи найближчим часом, посиливши тиск на Китай в спробі укласти торговельну угоду. За його словами, тарифи на китайські товари вартістю $200 мільярдів у п’ятницю будуть підвищені на 10 відсотків до 25 відсотків, хоча в лютому американський лідер прийняв рішення утримувати їх на 10-відсотковому рівні на тлі прогресу торгових переговорів. Трамп також сказав, що «найближчим часом» планує ввести 25-процентні мита на китайські товари вартістю $325 мільярдів. В результаті Тарифи можуть поширитися фактично на всю продукцію, що імпортується в Сполучені Штати з Китаю.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net