Соціум

Опитування: Чверть українців підтримують перенесення Різдва

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва — на заході: 43% підтримують і майже стільки ж не підтримують.

Чверть опитаних українців (25%) підтримують ідею перенесення святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи Рейтинг.

При цьому 64% респондентів проти такої ідеї. Ще 7% зазначили, що їх не проймає це питання, і 4% — не змогли відповісти.

За інформацією соціологів, кількість українців, хто висловлюється на підтримку перенесення дати святкування Різдва, зростає. Для порівняння: у 2016 році тільки 15% підтримували цю ідею, 69% — були проти.

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва — на заході: 43% підтримують і майже стільки ж не підтримують. В інших макрорегіонах опитані швидше проти перенесення: у центрі 23% — за і 66% — проти, на півдні — 15% і 74% відповідно, на сході — 14% і 74%. Дещо більше підтримують цю ініціативу більш забезпечені і опитані середнього і старшого віку.

Опитування проводилося 5-8 грудня 2019 року серед жителів України від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Раніше повідомлялося, що голова ПЦУ Єпіфаній планує перенести Різдво. Перенести дату святкування Різдва хочуть із 7 січня на 25 грудня, але тільки тоді, коли віряни будуть до цього готові.

Пізніше повідомлялося, що у Єпіфанія відмовилися від ідеї переносити Різдво. Реформа церковного календаря на сьогодні має дуже великі і реальні ризики, повідомив Євстратій Зоря.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net