Світ

Партія Макрона лідирує за результатами опитування у Франції перед виборами до Європарламенту

МакронПравляча партія «Республіка на марші» користується найбільшою підтримкою французів в період підготовки до майбутніх в травні виборами до Європейського парламенту (ЄП). Про це свідчать результати опублікованого на сайті газети Le Figaro опитування, проведеного для неї, радіостанції RTL і телеканалу LSi службами Harris Interactive і Epoka.

Про свою симпатію до партії Макрона заявили, згідно з опитуванням, 23,5% респондентів. На другому місці у французького електорату знаходиться партія Марін Ле Пен — «Національне об’єднання» з 21% підтримки. Нинішні дані аналогічні тим, що були отримані цими ж службами місяць тому в ході подібного опитування.

Показник змінився, проте, для правоцентістов з партії «Республіканці» — на один процентний пункт (п. П.) З рівнем в 14,5%, повідомляє ТАСС.

У той же час опитування показало, що інтерес французів до виборів в ЄП починає зростати — він склав в цілому 61% замість колишніх 57%, виявлених минулого тижня.

Опитування було проведено через інтернет 27-28 квітня на основі репрезентативної вибірки в 1 тис. 52 людини, внесених у виборчі списки.