Світ

Посол США у ФРН застеріг німецькі компанії від торгівлі з Іраном

Ричард ГренеллПосол США в Німеччині Річард Гренелл в черговий раз пригрозив санкціями німецьким компаніям, які зважаться вести торгівлю з Іраном, передає ТАСС.

«Ми говоримо: «Ти можеш в Ірані займатися бізнесом стільки, скільки хочеш. Але якщо ти це робиш, то ми можемо сказати своє вагоме слово, коли мова зайде про отримання візи, оскільки ми не згодні з твоїм приходом в нашу країну», — заявив він в опублікованому в четвер інтерв’ю газеті Bild.

Водночас дипломат піддав критиці політику Німеччини по відношенню до НАТО, зокрема, її неготовність витрачати на оборону до 2% від ВВП країни. «Я вважаю лицемірством ситуацію, коли хтось каже, що потрібно реформувати НАТО, але не прагне до мети в 2%», — сказав Гренелл. Він зазначив, що здивований тим, «як німецькі політики намагаються робити вигляд, ніби 2% — це лише мета, але не дійсне зобов’язання».

Посол США також зізнався, що його вражає, що Німеччина, з огляду на міць її економіки, не прагне «грати м’язами» в Європі, але проявляє стриманість з багатьох питань.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net