Здоров’я

Приховані причини: чому ви мерзнете восени?

Чому одні мерзнуть більше, ніж інші? Як зігрітися, коли на вулиці вогко, холодно і незатишно?

У холодну пору року багато людей відчувають сильний дискомфорт від постійного відчуття змерзання. З’ясуємо, чому одні мерзнуть більше, ніж інші, і як зігрітися, коли на вулиці вогко, холодно і незатишно, інформує Ukr.Media.

Низький тиск

У людей з низьким тиском знижений тонус судин. Важливо зігрівати організм зсередини. Не лежіть під ковдрою, а покращуйте кровообіг за допомогою фізичних вправ, прогулянок або пробіжок. Також допоможе зігрітися чашка міцного чаю.

Якщо у вас немає медичних протипоказань, додавайте в їжу спеції, що зігрівають: імбир, корицю, гострий перець і часник.

Недосипання і дієта

Якщо ви не висипаєтеся або скоротили кількість калорій, то будете мерзнути більше ніж зазвичай. При скороченні сну знижується терморегуляція, а дієта змушує організм економити енергію і сповільнювати швидкість обміну речовин.

Овочеві салати краще замінити теплими супами і білковою їжею в поєднанні зі складними вуглеводами: гречкою, коричневим рисом, картоплею.

Куріння

Через звуження судин, яке відбувається під час куріння, часто мерзнуть руки і ноги. Щоб позбутися дискомфорту, розімніть кисті, пообертайте руками і не носіть занадто тісне взуття в холодну пору року.

Щоб комфортніше себе почувати на холоді, вживайте корицю і кардамон. Це спеції,які зігрівають. Їх можна використовувати як приправу до страв або додавати в чай.

Нестача заліза

Через низький рівень гемоглобіну, в організм гірше постачається кисень. Якщо його бракує, з’являється слабкість, головний біль, запаморочення і відчуття змерзання. Потрібно виявити причину нестачі гемоглобіну, оскільки це може бути ознакою серйозного захворювання.

Гормональний дисбаланс

При зниженій функції щитовидної залози сповільнюється теплообмін. У таких людей здебільшого, мерзнуть ноги. Варто подбати про те, щоб взуття було вільним для того, щоб ви могли носити його на теплі шкарпетки. Найчастіше ми змерзаємо, коли починають замерзати руки і ноги. Так що шкіряні рукавички вам вже не підійдуть. Набагато краще зігріють теплі вовняні рукавиці.

Вагітність

Вагітні жінки також часто змерзають. Під час вагітності відбувається гормональна перебудова всього організму, і зазвичай, відчуття змерзання спостерігається в період від 2 до 8 тижнів, коли більшість майбутніх мам і не знають, що вони вагітні.

Кілька шарів легкого одягу для вагітної жінки краще, ніж один товстий светр. Але не забувайте, що одяг не повинен сковувати рухи,. Вам не повинно бути тісно.

Порада для всіх: одягайтеся правильно. Важлива багатошаровість: під низ краще надягати одяг, який облягає. Він буде захищати тіло від вітру і перетягів. А зверху можна надіти флісову кофтину. Так вам буде затишно і зовсім не холодно.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net