Men's & Women's

П’ять найпоширеніших помилок, які ми допускаємо під час прийняття душу

Читай наші рекомендації і позбудься поганих звичок, що заважають твоїй шкірі залишатися сяючою і здоровою.

Душ — щоденний ритуал, який ми зазвичай виконуємо механічно, не задумуючись, що можемо робити щось неправильно. Однак насправді існує декілька правил, як правильно приймати душ, аби не нашкодити шкірі, інформує Ukr.Media.

Надто гаряча вода

Надто гаряча вода зневоднює шкіру, призводить до сухості та лущення. Гарячий душ також змиває чимало шкірного жиру, який захищає її від бактерій та шкідливих речовин. Він також здатен викликати зайвий приплив крові.

Аби згодом не страждати від довготривалого почервоніння та подразнення шкіри, сухості волосся та появи лупи, привчи себе до контрастного душу. Експерти стверджують — ідеальна температура води становить 35 градусів.

Довготривалий душ

Довготривалий душ призводить до сухості шкіри, появи висипань і свербіння. Пам’ятай, душ повинен тривати не більше 10 хвилин.

Використання старої мочалки

Вологі і старі мочалки створюють ідеальне середовище для розмноження бактерій та плісняви. Користуватися однією й тією самою губкою дозволено не більше одного місяця. Радимо також замінити звичайну мочалку на махрову рукавицю або невеликий рушник. Не забувай ретельно сушити її після кожного використання.

Використання мила

Агресивні компоненти, що входять у склад мила, провокують сухість та лущення шкіри. Замість нього користуйся м’яким гелем для душу, який добре очищує і зволожує шкіру.

Інтенсивне витирання рушником

Важливо не тільки правильно очищувати шкіру, а й витирати її. Користуйся не жорстким рушником, залишаючи тіло ледь вологим. Після цього не забудь зволожити шкіру улюбленим кремом, лосьйоном або молочком, аби вона залишалася такою ж оксамитовою!

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net