Freestyle

Ранкові тренування корисніше за все — дослідження

бегЗаняття спортом не тільки допомагають регулювати кров’яний тиск і знижують ризик розвитку деменції, але і допомагають при метаболічних розладах. Але найбільш корисними вони вранці, як стверджують вчені з Університету Каліфорнії.

Вони зробили цей висновок, проаналізувавши зміни, що відбувалися в метаболізмі скелетних м’язів в різний час дня на прикладі гризунів. Виявилося, вранці (але не дуже рано) клітини поглинали більше кисню і в тілі активніше запускався процес оновлення. Тобто ранкова фізична активність стимулювала обмін речовин.

Також, якщо тварини бігали вранці, у них активніше використовувалися вуглеводи і кетони, швидше розщеплювалися жири і амінокислоти. У порівнянні з вечірніми заняттями, ранкові тренування виробляють більш виражений позитивний ефект на метаболічні шляхи в скелетних м’язах і системний енергетичний гомеостаз.

Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Cell Metabolism.

Згідно з іншим дослідженням, результати якого опублікувала група вчених з науково-дослідного Інституту імені Вейцмана (Ізраїль), найкращий ефект дають фізичні навантаження у вечірній час.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net