Здоров’я

Регулярні заняття спортом можуть зробити ваше тіло на 30 років молодше

Повернути час назад? Це можливо!

Згідно з новим дослідженням м’язи літніх людей, які займаються спортом, практично не відрізнити від м’язів 25-річних. Вчені прийшли до висновку, що в цих чоловіків і жінок аеробні здібності були набагато вище, ніж у більшості людей їх віку. Ось чому вони відчувають себе на 30 років молодше свого віку, інформує Ukr.Media.

Звичайно, всі ми старіємо кожну секунду. Але це не означає, що ми не можемо собі допомогти.

Статистика і прості спостереження показують, що літні люди часто хворіють і відчувають слабкість. Але фізична активність може змінити те, як ми старіємо.

Недавні дослідження показали, що літні спортсмени мають більш здорові м’язи, мозок, імунну систему і серце, ніж люди того ж віку, які ведуть сидячий спосіб життя.

Дослідники з Університету Болл-Стейт вирішили дізнатися, чи дійсно спорт допомагає літнім жінкам і чоловікам помолодшати.

Вони вивчали стан здоров’я:

Літніх людей (від 70 років), які сприймали спорт як хобі. Ті, хто впродовж приблизно 50 років включили у своє життя: біг, їзду на велосипеді, плавання або інші види тренувань.

Людей такого ж віку, які не займалися спортом.

Активних молодих людей в віці від 20 років.

Всього груп для дослідження було три. Вчені думали, що у молодих будуть найбільш міцні м’язи. Але результат аналізів їх дуже здивував.

М’язи літніх спортсменів нагадували м’язи молодих людей (мали таку ж кількість капілярів і ензимів). Ця ж група мала більш низькі аеробні можливості, ніж молоді люди, але їхні можливості були приблизно на 40% вище, ніж у їх неактивних одноліток.

У цьому дослідженні не враховувалися такі фактори, як гени, дохід, харчування та інші, які відносяться до способу життя. У ньому також не розглядалися м’язова маса та інші важливі показники здоров’я.

Вчені вважають, що потрібно щось змінювати у своєму житті вже зараз. На їхню думку, фізичні вправи допоможуть нам створити «запас» доброго здоров’я. Завдяки йому ви уникнете або сповільнить фізичну слабкість, підвищите енергійність і знизити ризики небезпечних захворювань.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net