Соціум

Сенат Флориди дозволив учителям озброїтися

Сенат ФлоридыЗаконопроект, який надає можливість вчителям носити зброю, схвалив сенат законодавчих зборів штату Флорида. Як повідомила в середу газета The Wall Street Journal, 22 голосами проти 17 законодавці схвалили у вівторок ініціативу, згідно з якою питання про добровільну участь вчителів у так званій програмі захисту (Guardian program) передається на розсуд рад шкільних округів штату, передає ТАСС.

«Коли в школі спалахує стрілянина, то все вирішують секунди, — привела газета думку голови сенату законодавчих зборів штату Білла Галван. — Цей законопроект гарантує, що добровольці з числа шкільного персоналу, включаючи вчителів, можуть мати відповідну підготовку і можливості для того, щоб виступити в ролі останньої лінії захисту ні в чому не винних дітей від нападу злочинця ».

Тепер свій варіант законопроекту повинна розглянути палата представників законодавчих зборів штату, а потім законопроект надійде на підпис губернатору.

Як зазначила The Wall Street Journal, цей законопроект враховує рекомендації, розроблені спеціальною комісією штату після трагедії в школі «Марджорі Стоунмен Дуглас» в місті Паркленд в лютому минулого року, де колишній учень цієї школи Ніколас Круз відкрив з напівавтоматичного гвинтівки AR-15 вогонь по учнях і викладачам школи, убивши 17 і поранивши 15 осіб. Йому пред’явлені звинувачення по 17 пунктам у вбивстві і загрожує смертна кара.

Посилаючись на дані Комісії з питань освіти штатів, The Wall Street Journal повідомила, що вже в восьми штатах США, зокрема, в Техасі і Канзасі, місцеве законодавство дозволяє деяким співробітникам шкіл мати вогнепальну або іншу зброю.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net