Men's & Women's

Щоб уникнути діабету, жінкам потрібно вставати і рухатися щопівгодини

Частий рух убезпечить жінок від діабету.

Літнім жінкам, які мають ризик розвитку діабету другого типу, потрібно частіше вставати і ходити пішки на невеликі відстані. Такого висновку дійшли вчені з Університету Лейчестера у Великобританії, інформує Ukr.Media.

У дослідженні взяли участь 22 жінки в стані менопаузи, які мають зайву вагу і підвищену небезпеку захворіти на діабет. Усіх їх довільно поділили на три групи залежно від режиму дня. В одній із них жінки безперервно сиділи протягом 7,5 годин, у другій — щопівгодини вставали на 5 хвилин, а в третій прогулювалися протягом 5 хвилин щопівгодини. Ці режими постійно змінювалися. При цьому учасниці дослідження отримували стандартні сніданки та обіди, а протягом дня вчені брали в них аналізи крові для визначення рівня цукру в крові, який, як відомо, збільшується після прийому їжі. Порівняно з тими, хто сидів усі 7,5 годин, жінки, що регулярно вставали, мали на 34% менший стрибок рівня цукру в крові після отримання харчування.

Серед тих, хто здійснював щопівгодини піші прогулянки протягом 5 хвилин, збільшення рівня цукру було меншим на 28%. У таких жінок менше підвищувалась концентрація природно виробленого інсуліну, що є ознакою діабету. Вчені зазначають, що між сидінням і пішими прогулянками немає суттєвої різниці у сенсі змін рівня цукру в крові, якщо тільки жінки регулярно встають з крісла. Найбільш шкідливим є безперервне сидіння.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net