Men's & Women's

Штучний інтелект Jaguar подбає про настрій водія

Система буде аналізувати вираз обличчя та автоматично змінювати налаштування.

Компанія Jaguar Land Rover створить власну технологію на базі штучного інтелекту, яка подбає про настрій водія і допоможе зняти стрес і напруження. Система буде аналізувати вираз обличчя людини та залежно від нього змінювати налаштування мультимедіа, клімат-контролю та освітлення. Як пояснили представники компанії, нова технологія буде збирати дані з камер і біометричних датчиків, аналізувати їх і на основі отриманих даних робити висновок про настрій водія, інформує Ukr.Media.

Залежно від цього, автомобіль зможе самостійно змінювати деякі настройки, щоб зробити поїздку комфортнішою. Зокрема, буде регулюватися обігрів сидінь, температура в салоні, налаштування освітлення та мультимедійної системи. Наприклад, система зможе робити світло в салоні більш м’яким і заспокійливим, перемикати на мультимедійній системі треки або просто включати улюблений плейлист водія.

Якщо вона «побачить», що водій втомився, температура в салоні автоматично буде перебудуватися на більш низьку, щоб трохи підбадьорити водія і допомогти йому доїхати до пункту призначення.

«Індивідуальний підхід до кожної людини та застосування знань, накопичених нами протягом останніх років роботи, гарантують, що наші клієнти зможуть комфортно і спокійно перебувати в автомобілі в будь-яких умовах поїздки — навіть у монотонних подорожах по шосе», — заявив доктор Стів Айлі, медичний спеціаліст марки.

Перший час система буде вчитися, реагуючи на кожні, навіть найбільш непомітні зміни в міміці водія. А в майбутньому, оскільки технологія стане працювати на базі сучасного штучного інтелекту, вона навчиться краще розуміти водія, а ще запам’ятає його уподобання, щоб налаштування максимально точно відповідали потребам людини.

Крім основної системи, британський виробник тестує аналогічну технологію для пасажирів заднього ряду, яка збирає дані з камер, встановлених в підголівниках передніх крісел.

На відміну від системи для водія, версія для заднього дивана буде навпаки приглушувати світло і підвищувати температуру, якщо помітить ознаки втоми, щоб пасажирам було легше заснути.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net