Економіка

США можуть ввести мита на товари з країн, що маніпулюють валютою

Міністерство торгівлі США запропонувало владі країни прийняти нове правило про введення компенсаційних мит на товари з країн, які, на думку Вашингтона, штучно недооцінює свою валюту по відношенню до долара. Про це з посиланням на міністра торгівлі США Вілбура Росса, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

Подібне правило, відзначає агентство, може поставити під загрозу збільшення тарифів товари з таких країн, як Японія, Південна Корея, Індія, Німеччина та Швейцарія. Ці держави поряд з Китаєм, нагадує Reuters, були включені в «контрольний список» піврічного звіту Міністерства фінансів США, в якому, зокрема, фіксуються валютні інтервенції на ринку. Про те, що в цей список також може потрапити Росія, 10 травня повідомляв Bloomberg.

Ініціатива про нові тарифи для країн, які, на думку американської влади, маніпулюють своєю валютою для отримання вигоди, «внесе зміни в звичайний процес введення компенсаційних мит», пояснили в Мінторгу. У нього, згідно з пропозицією відомства, будуть внесені нові критерії недооцінки валюти. При цьому про які саме критерії йдеться, вказує Reuters, поки невідомо: в американському міністерстві їх ще не визначили.