Соціум

Суд у Німеччині визнав похмілля хворобою

Такий висновок випливає з вироку, винесеного німецьким судом у справі про харчову добавку, яка продавалася як «напій проти похмілля».

Суд у Франкфурті, Німеччина, визнав похмілля хворобою у вироку проти постачальника харчової добавки, яка продавалася як «напій проти похмілля». Про це повідомляє АР у вівторок, 24 вересня.

Вердикт говорить, що маркетинг відповідача порушив заборону на присвоєння харчовим продуктам можливості запобігання або лікування хвороб. Суд відхилив апеляцію на аналогічний вирок нижчої інстанції.

Згідно із заявою суду, хворобу слід визначати в широкому сенсі, щоб захистити здоров’я людей.

Судді відзначили, що цей термін охоплює «будь-яке, навіть незначне або тимчасове порушення нормального стану організму або нормальної діяльності».

Це, за їхніми словами, передбачає головні болі та інші симптоми, які є наслідком вживання алкоголю, «шкідливої ​​речовини».

Нагадаємо, що раніше вчені вказали на небезпеку похмілля. За словами вчених, похмілля робить негативний вплив на пам’ять і погіршує розумові здібності людини.

Також колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун назвала способи, як уберегтися від похмілля. Заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно, зазначила Супрун.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net