Men's & Women's

Суто жіночі продукти для відчуття бадьорості та свіжого вигляду

Кілька продуктів є особливо корисними для жінок.

Чи доречно говорити про спеціальні жіночі харчові продукти? Безсумнівно, «здорова» їжа потрібна усім людям для правильного балансу і самопочуття. Однак жінкам варто придивитися до деяких «смачних» варіантів, якщо вони хочуть бути бадьорими, а виглядати свіжо, інформує Ukr.Media.

Отже, до чого слід привчити себе, навіть якщо нова «кухня» не здається традиційного, звичною з дитинства?

Чарівна капуста

Ми живемо у світі, де ракові захворювання якщо не на першому місці в рейтингу смертності, то безумовно лякають нас зловісною фатальністю. Для профілактики раку молочної залози корисно вживати в їжу броколі. У цьому виді капусти вчені знайшли елементи, які сприяють жіночому здоров’ю. Вживання смаженої або сирої броколі через день дозволить посилити опірність організму завдяки поєднанню вітамінів А, С, цілющої для жінок фолієвої кислоти, заліза і калію.

Чудодійні боби

У вітчизняних широтах бобові не популярні, але що заважає перебудувати харчові звички? Соя знімає нервове і м’язове напруження, до того ж, ефективна під час клімаксу. Сочевиця сповнена заліза, а червона квасоля допомагає тримати цукор в крові під контролем. Боби вводять в раціон при зниженні ваги, для підтримки форми і тонусу. Спробуйте з’їдати три порції бобових в тиждень і спостерігайте за змінами фізичного стану.

Авокадо — цілюща екзотика

Для здоров’я репродуктивної системи включають в раціон цей незвичний фрукт (не овоч!). Дивовижний гість на столі багатий вітамінами і мікроелементами, а також жирами, які легко засвоюються. Авокадо корисний для шкіри і волосся. Проведіть експеримент: з’їдайте половинку плода кожного дня протягом місяця і побачите зміни в зовнішності.

Рибні продукти — джерело омега-3

Колись діточок нашої країни, особливо з північних районів, мами активно годували аптечним риб’ячим жиром ложкою з баночки. А тому що вітамін D необхідний для правильного функціонування людського організму. Зараз завдяки фармацевтам його зручно брати в капсулах.

Деякі сорти риби містять поліненасичені жирні кислоти типу омега-3, необхідні для жіночого організму, для стабільного вироблення гормону — естрогену. Введення в їжу жирної риби сприяє здоров’ю шкіри, волосся, нігтів, м’язів, судин і лімфотоку. Кілька разів на тиждень їжте продукт сімейства лососевих. Ну а в зимовий час дієтологи і медики рекомендують додатково приймати ще і вітаміни з вмістом омега-3.

Масло і овес

Не менш важлива присутність у повсякденній їжі рослинних олій — оливкової, лляної, кунжутної, горіхової. Вони потрібні лімфатичній системі, оскільки містять вітаміни Е і А, які надають шкірі еластичність.

Жінки частіше, ніж чоловіки схильні до проблем з холестерином. Досить ввести в раціон овес, щоб холестериновий обмін «тримати» на оптимальному рівні. Злаки також важливі тим, що дають додаткову енергію. До того ж, наїстися кашею можна швидко і на тривалий час. Їжте вівсянку, хліб з вівсяними висівками, пийте вівсяний кисіль, підійде будь-яка форма цього продукту.

Молоко і похідні від нього

Щодо молока дієтологи все ще сперечаються. У світі є країни, жителі яких не вживають його зовсім і відчувають себе відмінно. Існують дослідження, які підтверджують, що з віком у людини стає менше ферментів для повноцінного засвоєння лактози. Але поки що будь-які категоричні твердження є лише версіями. Не відмовляйте собі в похідних молока, віддаючи перевагу кисломолочим продуктам і сирам, якщо виросли в країні, де ці продукти звично вживаються з дитинства.

Ягоди, безумовно, корисні всім людям без винятку. Жінки, які схильні до циститу, зобов’язані звернути увагу на журавлину. Вона з її сечогінним ефектом згодиться і гіпертонікам, а в період клімаксу, як відомо, підвищений тиск — не рідкість. Журавлина — це вітамінна бомба, що містить антиоксиданти. Тому сміливо їжте ягоди у свіжому або сушеному вигляді, пийте морси.

Горіхи і чорний шоколад

Це не тільки «смаколик» або маленька дівоча слабкість. Шоколад містить мікроелементи і вітаміни в такій кількості, що допомагає не тільки відчувати себе в тонусі, але і підвищувати стресостійкість. Не кажучи вже про вироблення гормонів задоволення під час їжі.

Горіхи, в першу чергу волоські, а також кедрові, мигдаль, кеш’ю, фундук і бразильські корисні всім без винятку для підтримання розумової діяльності. Краще поєднувати їх з медом.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net