Світ

Тереза Мей згодна провести в Палаті громад голосування про другий референдум щодо Brexit

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей згодна провести в Палаті громад голосування про другий референдум щодо Brexit. Це — одна з поступок, за допомогою яких прем’єр сподівається все-таки провести через парламент тричі відкинуте ним угоду про вихід з Євросоюзу, передає BBC.

Мей оголосила, що її кабінет готовий піти на певні компроміси, щоб переконати депутатів все-таки проголосувати за проект угоди про вихід, і один з цих компромісів — голосування з питання про те, проводити чи не проводити новий референдум.

При цьому, за словами Мей, положення про референдум буде включено в проект постанови парламенту щодо угоди з ЄС — тобто, прем’єр-міністр таким чином запрошує супротивників виходу з ЄС, які виступають за другий референдум, одночасно проголосувати і за референдум, і за вихід з Євросоюзу на умовах, прописаних в угоді.

«Я звертаюся до тих депутатів, хто хоче провести другий референдум, щоб затвердити угоду з ЄС — для цього вам знадобиться угоду, і, відповідно, постанова про схвалення угоди», — сказала Мей.

Між тим більшість тих депутатів, що виступають за референдум, домагаються саме скасування Brexit: вони сподіваються, що тепер британський народ, дізнавшись, з якими труднощами пов’язане «брексит», проголосує проти виходу.