Світ

Терористи в Європі намагалися застосувати біологічні речовини

У Франції, Німеччині та Італії запобігли терактам із використанням біологічних і хімічних матеріалів у 2018 році.

У Європі зафіксували спроби терористів використовувати у виготовленні саморобних вибухових пристроїв біологічні речовини. Про це йдеться у звіті Європолу про терористичні загрози.

Так, у 2018 році було попереджено три такі потенційні атаки у Франції, Німеччині та Італії.

«Три терористичні змови з використанням біологічних і хімічних матеріалів були попереджені в ЄС у 2018 році», — зазначено в документі.

Відзначається, що фіксувалися «спроби застосування СВП у поєднанні з токсичними хімічними або біологічними речовинами».

Зокрема, у травні 2018 року у Франції за підозрою в підготовці теракту був заарештований громадянин Єгипту, влітку того ж року в Кельні був затриманий громадянин Тунісу, а в листопаді на Сардинії заарештований громадянин Лівану.

При цьому агентство констатує, що «відомостей про використання терористами радіоактивних ізотопів або ядерних матеріалів у 2018 році не надходило».

Як і в попередні роки, у 2018 році більшість арештів були пов’язані з релігійним екстремізмом (511 з 1056). Держави-члени ЄС повідомили про 16 попереджених терористичних актах з боку цієї категорії злочинців.

Нагадаємо, 28 березня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію щодо протидії фінансуванню і сприянню терористичним організаціям, запропоновану Францією.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net