Економіка

Торгівля між Німеччиною та Іраном впала під впливом американських санкцій

Торгівля між Німеччиною та Іраном впала під впливом американських санкцій згідно з даними, опублікованими газетами медіа-групи Funke, що підтверджує твердження Ірану про те, що Європа не може допомогти зберегти ядерну угоду, передає Reuters.

Дані Торгової палати Німеччини показали, що обсяги торгівлі між Іраном і найбільшою економікою Європи скоротилися на 49% за перші чотири місяці року порівняно з аналогічним періодом в 2018 року, при цьому обсяги постійно знижувалися.

Падіння-до загального обсягу в 529 мільйонів євро-показує вплив санкцій, введених адміністрацією президента США Дональда Трампа, які карають компанії, що ведуть бізнес з Іраном, позбавляючи їх доступу до ринку США.

За словами Дагмара фон Бонштейна, представника торгової палати, близько 60 німецьких компаній все ще ведуть бізнес в Ірані, але вони все частіше працюють тільки з місцевим персоналом.

Європейські країни намагалися врятувати угоду, зберігаючи деякі з її економічних вигод, незважаючи на санкції США. Поки що вони зазнали невдачі: Іран в значній мірі закритий від доступ до нафтових ринків, а всі великі європейські компанії скасовують інвестиції.

Останні дані, які свідчать про те, що експорт Німеччини в Іран скоротився на 49 відсотків, підтверджують наполегливе вимога Ірану, що зусилля Європи занадто слабкі, щоб Тегеран продовжував зберігати угоду.