Соціум

Twitter і Facebook заблокували сотні сторінок з Китаю

Увагу фахівців Twitter і Facebook привернули акаунти, користувачі яких «в координованій манері» реагували на події в Гонконзі.

Соціальна мережа Twitter виявила організовану з Китаю масштабну онлайн-кампанію з дискредитації протестів в Гонконзі. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в блозі компанії.

Зазначається, що в результаті внутрішнього розслідування вдалося виявити 936 акаунтів, які використовувалися для того, щоб «координовано сіяти політичний розбрат в Гонконзі», ставлячи під сумнів законність протестів і їхні основні політичні вимоги.

«Нам вдалося розкрити масштабну інформаційну операцію, здійснювану з території КНР за державної підтримки. Ця операція фокусується на ситуації в Гонконзі, особливо на русі протесту і закликах до змін», — йдеться в повідомленні.

Увагу фахівців компанії привернули групи акаунтів, користувачі яких «в координованій манері» реагували на події в Гонконзі. Оскільки мережа Twitter в Китаї заблокована, доступ до багатьох подібних акаунтів здійснювався з віртуальних приватних мереж (VPN). Крім того, в деякі акаунти заходили користувачі зі спеціальних розблокованих IP-адрес, які перебувають в материковій частині Китаю.

У публікаціях, викладених в мережу від імені користувачів цих акаунтів, учасники протестів в Гонконзі звинувачувалися в насильстві і вандалізмі. Як вказують співробітники Twitter, близько 200 тисяч підозрілих акаунтів були заблоковані ними ще до того, як вони стали активно працювати за описаною схемою.

Водночас соціальна мережа Facebook видалила на тій же підставі п’ять акаунтів, сім сторінок і три групи. За однією з цих сторінок стежили бодай 15,5 тисяч користувачів соцмережі, говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 вересня в Гонконзі на антиурядову демонстрацію вийшли більш як 1,7 млн ​​осіб. Цього разу акція пройшла мирно.

Нагадаємо, акції протесту в Гонконзі тривають вже кілька місяців. Спочатку мітинги були спрямовані проти законопроекту про екстрадицію в Китай, проте пізніше вони переросли в більш широку реакцію проти уряду Гонконгу і його політичних лідерів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net