Світ

У Держдепі США прокоментували можливу зустріч глав МЗС Вірменії і Азербайджану

ГосдепЗаступник помічника держсекретаря з питань Європи і Євразії Джордж Кент прокоментував можливість проведення в США наступної зустрічі міністрів закордонних справ Азербайджану і Вірменії, присвяченій карабахського врегулювання.

«Що стосується наступної зустрічі, я не можу сказати, що ми визначилися з місцем. Але будьте впевнені, що США серйозно ставляться до своїх зобов’язань. Ми хочемо підтримати процес, який призведе до мирного вирішення конфлікту. Ми залишаємося прихильні прагненню допомогти сторонам вирішити конфлікт мирним шляхом «, — заявив він напередодні журналістам в Баку, передає ТАСС.

Кент підкреслив Кент, США як один із співголів Мінської групи ОБСЄ серйозно ставляться до своєї відповідальності у врегулюванні нагірно-карабахського конфлікту і віддані прагненню допомогти сторонам вирішити проблему мирним шляхом.

«Ми раді, що відбулися зустрічі між сторонами на рівні лідерів і глав МЗС. Сторони досягли домовленості щодо зниження напруженості на лінії зіткнення. На нещодавній зустрічі глав МЗС Азербайджану, Вірменії та Росії в Москві були досягнуті задовільні угоди», — сказав Кент.