Соціум

У Франції місяць розслідують справу про жаб, що голосно квакають

Житель французького містечка поскаржився на постійні візити поліції і міської влади через скарги сусіда на його жаб.

Поліція і муніципальна влада на півночі Франції більше місяця розслідують заяву, в якій місцевий житель скаржиться на жаб у саду сусідів, що голосно квакають, повідомляє Voix du Nord.

Як заявив виданню господар ділянки в місті Аррас (департамент Па-де-Кале) Марк Дерво, пара жаб оселилася тут ще навесні і спочатку не викликала ніяких проблем. Однак з настанням у червні шлюбного сезону амфібії — Леон і Жозефіна, як назвали їх власники саду, почали бурхливо виражати свої емоції за допомогою квакання ночами. В результаті, один із сусідів звернувся в правоохоронні органи і в мерію з вимогою усунути джерело дратівливого шуму.

За словами господаря, двоє поліцейських в уніформі зробили перший візит ще в червні, попросивши забезпечити роздільне проживання жаб. Оскільки їх шлюбний сезон підходив до кінця, Дерво порахував, що інцидент буде автоматично врегульовано.

Однак, як з’ясувалося, справа не була закрита, і 27 липня в його будинок з’явилися вже троє правоохоронців. Крім того, до розслідування активно підключилася міська влада: Дерво відвідали два муніципальних співробітники, а потім заступник мера. В якості вирішення питання чоловікові порадили прибирати жаб на ніч в гараж. У бесіді з виданням він висміяв цю пропозицію як нездійсненну на практиці. Поки що правоохоронці не пред’являли Дерво і його дружині вимоги юридично зобов’язуючого характеру.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net