Економіка

У Кабміні планують знизити ціни на авіаквитки та збільшити аеромобільність населення

Також уряд має намір збільшити кількість авіамаршрутів практично у два рази.

Кабмін України запланував у найближчі п’ять років збільшити частку лоукост авіамаршрутів з 38% до 63%. Про це йдеться в програмі дій уряду, зареєстрованій у Верховній Раді, інформує Ukr.Media.

У документі зазначено, що Кабмін має намір створити умови для збільшення пасажиропотоку з аеропортів України до 63% (з 20 млн до 32 млн в рік), а також для збільшення вантажопотоку на 20% (з 94 000 тонн до 112 000 тонн в рік).

У планах уряду також наближення середньої вартості квитка до середньоєвропейського показника і збільшення аеромобільності населення на 10% (з 5% до 15%).

«Розвиток ринку повинний привести нових гравців, збільшить пропозицію і буде сприяти зниженню цін на квитки. Це, у свою чергу, буде залучати до цього виду транспорту нових клієнтів, що буде сприяти подальшому розвитку ринку», — йдеться в програмі.

Також Кабмін хоче приділити питанням безпеки авіатранспорту окрему увагу. У зв’язку з цим, систему державного регулювання в авіаційній галузі приведуть у відповідність з міжнародними стандартами.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net