Соціум

У Києві вийшла в світ книга «Храмова архітектура вірмен на території України»

Понад 160 вірменських споруд досліджені в монографії Марії Арсенян «Храмова архітектура вірмен на території України». Як передає AnalitikaUA.net, книга вийшла друком у видавництві «Дух і Літера».

Видання містить колосальний обсяг вивчених джерел (понад 450) і охоплює архітектуру вірменських храмів на території України в період з IX по XIX ст. У ній також визначено особливості вірменського храмового зодчества, скульптури, символіки і орнаментів. Автор розповідає про споруди Вірменії та України, подає інформацію в ескізах, картах, таблицях і світлинах. Крізь призму архітектурних особливостей висвітлюється історія Вірменії та Вірменської Апостольської церкви.

На думку глави Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС-Україна» Олени Ованесян, книга багато в чому допоможе як дослідникам вірменської діаспори України найширшого профілю, так і практикам, які займаються, наприклад, створенням етно-туристичних маршрутів і проектів.

Як відомо, Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна, приділяє особливу увагу сферам культури, науки і освіти. Союз вірмен України за роки роботи видав масу різножанрової літератури.

Джерело: AnalitikaUA.net

Аспекты.net