Світ

У лівійській армії заявили про наявність доказів підтримки ІГ Туреччиною

в ТурцииЛівійська національна армія (ЛНА), командувачем якої є маршал Халіфа Хафтар, стверджує, що володіє документами та іншими доказами, які підтверджують, що Туреччина підтримує терористичну організацію «Ісламська держава», передає РІА Новини.

Дані заяви були зроблені в понеділок в офіційному акаунті армії Хафтара в Twitter.

«Туреччина — одна з країн, що підтримують тероризм по всьому світу. У нашому розпорядженні є отримані турецькі документи та інші докази, що підтверджують підтримку ІГ турецьким режимом », — вказує ЛНА. При цьому в заяві не наводиться жодних доказів, які б підтверджували ці твердження.

Додається також, що ЛНА бореться в Тріполі з терористичним угрупуванням «Аль-Каїда».

Після повалення і вбивства Муаммара Каддафі в 2011 році Лівія фактично перестала функціонувати як єдина держава. Зараз в країні панує двовладдя. На сході засідає обраний народом парламент, а на заході, в столиці Тріполі, править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу уряд національної згоди на чолі з Файєз Сарраджем. Влада східної частини країни діють незалежно від Тріполі і співпрацюють з Лівійської національної армією.

Хафтар 4 квітня наказав своїм силам розпочати наступ на Тріполі для «звільнення від терористів». Лояльні уряду в Тріполі озброєні формування оголосили про початок відповідної операції «Вулкан гніву».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net