Світ

У першому кварталі 2019 року з Німеччини депортували понад 5500 осіб

ФРГЗа перший квартал 2019 року з Німеччини були депортовані 5613 осіб. Такі дані видання медіагрупи Funke наводять у неділю, 12 травня, з посиланням на відповідь МВС ФРН на запит фракції Лівої партії в бундестазі, повідомляє DW.

Найбільше мігрантів були вислані в Італії, Албанії та Грузії. Водночас до країн Магрибу депортовані близько 400 осіб. За аналогічний період 2018 року з Німеччини було вислано 6235 осіб, а за весь минулий рік-майже 24 тисячі.

Експерт парламентської фракції Лівої партії у внутрішніх справах Улла Йельпке розкритикувала практику висилки. За її словами, число депортованих знаходиться «на тривожно високому рівні» щодо попереднього року. Перш за все, мова йде про депортацію відповідно до Дублінським угодою. Воно визначає, що мігранти повинні подавати клопотання про отримання притулку в тій країні, де вперше перетнули кордон Євросоюзу.

Тим часом, кількість прибувають до Європейського Союзу нелегальних мігрантів в останні роки скорочується. Так, у 2018 році Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів зареєструвало 150 114 нелегальних перетинів кордонів ЄС. Це на 27 відсотків менше, ніж роком раніше.