Соціум

У Польщі будують найглибший басейн у світі

Його обсяг еквівалентний 27 олімпійським басейнам.

Поляки зважилися піти на світовий рекорд і побудувати найглибший у світі басейн — Deepspot. Роботи з його створення вже йдуть повним ходом. Розташовуватися він буде в місті Мщонув Мазовецького воєводства, а його глибина становитиме 45 метрів. Щоб його наповнити, знадобиться 8 тис. кубометрів води, що практично еквівалентно 27 олімпійським басейнам, інформує Ukr.Media.

Дно самого басейну буде нерівномірним. Тільки в одному місці буде 45-метрова западина. Таким чином, проектувальники хотіли дати можливість пірнати не тільки професіоналам, а й простим любителям.

Крім глибоководних печер тут будуть також місця, де водолази зможуть практикувати рух в нестандартних просторах. Для тих же, хто на настільки глибоке занурення не вирішиться, створять спеціальний засклений підводний тунель, звідки можна буде поспостерігати за нирцями та «відчути себе справжнім Нептуном у підводному човні».

Разом з тим поляки не приховують, що хочуть побити сьогоднішній рекорд басейну Y-40 Deep Joy в італійському містечку Монтегротто-Терме. Сам же Deepspot планують відкрити вже до кінця 2019 року, а за просуванням будівництва можна стежити на сторінці в Facebook.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net