Freestyle

У Туреччині незадоволені рішенням США про припинення США про преференційну торгівлю

Рішення США про припинення дії угоди про преференційну торгівлю з Туреччиною суперечить цілі Вашингтона щодо двосторонньої торгівлі на суму $75 млрд. Про це заявила міністр торгівлі Туреччини Рухсар Пеккан, передає Reuters․

При цьому, вона вітала прагнення Вашингтона знизити мита на імпорт турецької сталі.

«Зниження тарифів до 25% з 50% — це позитивно, але ми очікуємо, що всі перешкоди для двосторонньої торгівлі будуть усунені», — написала Пеккан в Twitter, зазначивши, що ці мита торкнулися також американських компаній.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп прийняв рішення з 17 травня скасувати пільговий режим торгівлі з Туреччиною, що діє в рамках Генеральної системи преференцій.

Крім того, в ньому наголошується, що Трамп повідомив американський конгрес і турецьку владу про це рішення ще 4 березня поточного року. Президент підкреслив, що за останні 45 років, протягом яких Туреччина отримує пільги в рамках GSP, її економіка сильно зросла і диверсифікувалася.

У серпні минулого року Вашингтон пригрозив заходами Анкарі за введення мит на американські товари. Заступник голови торгового представництва США Джеффрі Джерріш заявляв, що приводом для подібного рішення можуть стати введені Туреччиною тарифи на поставки товарів з США, що торкнулися імпорту в обсязі $ 1,78 млрд