Соціум

У Twitter визнали, що передавали дані користувачів своїм партнерам

Адміністрація соцмережі запевняє, що тільки недавно виявила несправність і вже її усунула.

Керівництво соціальної мережі Twitter, перепросило за те, що протягом приблизно року використовувало дані деяких користувачів без їхнього дозволу. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті соцмережі.

У тексті йдеться, що якщо користувачі переглядали в соцмережі рекламу в телефоні про будь-який мобільний додаток, після чого якимось чином взаємодіяли з цим додатком (наприклад, встановлювали його), Twitter міг розкривати деякі дані про них своїм партнерам, навіть якщо люди не давали на це свого дозволу. Ця проблема існувала з травня 2018 року.

Крім того, з вересня того ж року Twitter міг показувати користувачам рекламу на основі припущень про тип їхнього мобільного пристрою, не запитавши у них дозволу на обробку такої інформації. 5 серпня поточного року несправність була виявлена ​​і усунена соцмережею.

«Ви довіряєте, що ми приймаємо ваш вибір, а цього разу ми підвели. Ми перепрошуємо за те, що це сталося, і вживаємо заходів, щоб упевнитися, що ми не повторимо таку помилку», — вказується в публікації.

Водночас в заяві наголошується, що паролі, облікові записи електронної пошти та інші подібні відомості не передавалися в треті руки. Twitter не має даних про те, інформація яких саме користувачів могла використовуватися таким чином, а також скільки людей могли постраждати.

Раніше Facebook звинуватили в продажу особистих даних користувачів. Відповідне твердження містилося в звіті британського уряду.

Перед цим дані 257 тисяч користувачів соцмережі були розміщені у вільному доступі в інтернеті, в тому числі приватні повідомлення більш як 80 тисяч користувачів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net