Економіка

Українські кавуни у формі куба почали вирощувати на Одещині

Купити ягоду у формі куба поки не можна – виростили лише кілька пробних штук.

Фермерське господарство «Дунайський аграрій», яке спеціалізується на виробництві органічної продукції, почало вирощувати кавуни у формі куба. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник підприємства Роман Дзяжук, інформує Ukr.Media.

Треба сказати, що вирощувати літні ягоди незвичайної форми першими додумалися японці, які вже 30 років виробляють «квадратні» кавуни в обмежених кількостях. Поставити на потік технологію неможливо — кожну ягоду потрібно заздалегідь вручну помістити у спеціальну форму з міцного прозорого пластика, а потім акуратно витягти.

Немає повної ясності і щодо українського проєкту. Роман Дзяжук заявив, що придбати ягоду поки не можна — їх виростили виключно, щоб протестувати технологію. Однак очевидно, що такий кавун коштуватиме набагато дорожче свого побратима класичної форми.

Між тим, схоже попит на екзотику серед українців є. Під міні-презентацією на Facebook люди пробують замовити у виробника відразу по кілька «кубічних» кавунів.

Зазначимо також, що у світі фермери не обмежуються тільки вирощуванням квадратних кавунів. У продажу можна зустріти ягоди у формі трапеції, серця та інших геометричних фігур. Правда, у ряді випадків їх виробляють виключно для декоративних цілей.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net