Політика

УПЦ КП заявляє, що суд заборонив владі чіпати церкву і її майно

Окружний адмінсуд Києва заборонив владі чіпати УПЦ КП і її майно, повідомила пресслужба церкви.

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) заявляє, що Окружний адмінсуд Києва за її позовом визнав протиправним наказ Мінкультури про скасування статутів УПЦ КП і заборонив органам державної та місцевої влади чіпати церкву і її майно, повідомляє сайт УПЦ КП.

«11 вересня 2019 року суддею Русланом Арсирієм винесено ухвалу про забезпечення позову. Суд підтвердив протиправність наказу Міністерства культури України, яким скасовано дію статутів УПЦ КП і Київської патріархії. Суд заборонив Міністерству юстиції, Міністерству культури, їхнім структурним підрозділам, органам державної влади і місцевого самоврядування, нотаріусам проводити будь-які реєстраційні дії, що стосуються Київської патріархії УПЦ КП і її майна», — йдеться в повідомленні.

У постанові також вказується, що подання ліквідкомісією Київської патріархії УПЦ КП, яку створила Православна церква України (ПЦУ), заяви про відмову від позову і про припинення представництва інтересів Київської патріархії адвокатом, уповноваженим Патріархом Філаретом, суд вважає перешкоджанням доступу до правосуддя.

Також суд заборонив цій ліквідкомісії здійснювати будь-які дії з управління Київською патріархією і розпорядження її майном.

В УПЦ КП знову підкреслили, що їхня ліквідація незаконна і є «спробою керівництва ПЦУ отримати доступ до коштів і майна Київської патріархії».

Раніше в УПЦ КП заявили про заборону суду ліквідувати церкву. Окружний адмінсуд Києва заборонив митрополиту ПЦУ ліквідувати Українську православну церкву Київського патріархату.

Нагадаємо, Філарет відмовився визнавати Томос про автокефалію і протекторат Вселенського патріархату. За його словами, якби він раніше знав, що з Томосом українська церква перейде з однієї залежності в іншу, то ніколи б його не підтримав.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net