Економіка

В яких випадках необхідно поговорити з чоловіком про гроші

Коли стосунки серйозні, обговорити фінансове питання все-таки потрібно.

Коли люди закохуються один в одного, вони багато часу проводять разом, милуються і шепочуть один одному на вушко приємні слова. Але розмовляють мало і переважно про незначні речі. Однак питання грошей не можна опускати, як би закохані ви не були, інформує Ukr.Media.

Звичайно, якщо ви не збираєтеся довго зустрічатися з цим чоловіком, а розраховуєте тільки на коротенький роман, то про фінанси можна і не розмовляти. Але коли стосунки серйозні, обговорити фінансове питання все-таки потрібно.

В яких випадках необхідно поговорити про гроші?

Ви зустрічаєтеся вже довше двох місяців.
Ви будуєте спільні плани і стосовно весілля теж.
Один з вас заробляє значно більше іншого.
Один з вас любить витрачати гроші, а інший віддає перевагу їх накопичувати.
Вам весь час здається, що вас обділяють в грошах.
Не варто заводити розмову про фінанси, якщо у вас вже загальний бюджет, і ви відчуваєте, що витрачаєте гроші так, як вам обом того хочеться. Також немає сенсу серйозно розмовляти з партнером про те, що він не купив вам, той подарунок, який ви хотіли, або пару раз не зміг заплатити за вас в ресторані зважаючи на матеріальні проблеми.

Як обговорити з чоловіком грошове питання?

Налаштуйте себе на спокійну розмову. Навіть якщо вам щось не подобається в поведінці партнера, підвищувати голос і переходити на крик в будь-якому випадку не варто.
Не намагайтеся принизити свого чоловіка, не сваріть його за те, що він недостатньо заробляє або, навпаки, забагато витрачає. Якщо будете тиснути на партнера або принижувати його, на вас просто образяться, а питання вирішене не буде.
Заздалегідь сформулюйте фрази, з яких ви почнете розмову. Не потрібно ходити навколо, інакше ваш чоловік може просто втратити нитку розмови. Представники сильної статі люблять конкретику, так що ви повинні говорити гранично лаконічними фразами.
Якщо хочете налаштувати партнера на збільшення заробітку, робіть акцент на загальну мету. Наприклад, ви можете сказати, що мрієте взяти від нього пропозицію руки та серця, але поки для цього у вас обох недостатньо грошових коштів. Якщо чоловік боїться шлюбу, то зацікавте його спільною подорожжю або купівлею загальної нерухомості.
Щоб чоловік захотів працювати та заробляти гроші, у нього повинна бути мотивація. Якщо будете говорити про те, що він повинен приносити в будинок багато грошей на тій підставі, що він чоловік, він може й образитися, вважаючи, що зараз ви його чоловіком не вважаєте. А от якщо ви відзначите, який ваш партнер чудовий фахівець і яких успіхів може досягти в кар’єрі, то він буде дуже гордий і, швидше за все, захоче відповідати вашим словам.
Вам обов’язково потрібно зробити так, щоб ваш партнер повірив в те, що ви завжди будете його підтримувати. Бажано, щоб це були не просто красиві слова. Якщо ви не працюєте, то пообіцяйте чоловікові оточити його теплом і турботою. Якщо працюєте, то скажіть, що готові вносити певну суму в загальний бюджет.
Якщо будете поводитися тактовно і не станете сипати звинувачення на адресу чоловіка, найімовірніше, ви зможете прийти до спільного рішення. Грошове питання — серйозна тема, але якщо ви вирішили прожити з чоловіком довге життя, необхідно заздалегідь обговорити всі дрібниці та нюанси, щоб надалі почувати себе спокійно і впевнено.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net