Men's & Women's

Вчені довели, що жінкам важко відмовитися від шкідливої їжі через особливості мозку

А відбувається все через підвищений метаболізм у жіночому мозку.

Італійські вчені дійшли висновку про те, що жінкам набагато складніше відмовитися від смачної, але шкідливої їжі, ніж чоловікам. Як з’ясувалося, причина такої поведінки полягає в особливостях жіночого мозку, інформує Ukr.Media.

У той час як чоловікам значно легше контролювати свої харчові звички, жінки справді зазнають із цим деяких проблем, стверджують фахівці. Вчені навіть змогли з’ясувати, що тільки в дам підвищений індекс маси тіла зумовлений більш активним метаболізмом у мозку. Цей механізм, як було встановлено під час досліджень, призводить до зниження здатності людини до самоконтролю, особливо коли представницям прекрасної половини людства доводиться зіштовхуватися зі шкідливою їжею. При цьому механізм працює навіть у тому разі, коли жінка зовсім не голодна.

У зв’язку з цим вчені навели ще один цікавий факт, згідно з яким на ожиріння, незалежно від віку, раси та інших ознак, частіше страждають саме жінки. За їхніми словами, дами із надмірною вагою справді зазнають значних труднощів із самоконтролем і утриманням від вживання шкідливих страв. Ці висновки дослідники в майбутньому планують підтвердити в межах масштабного дослідження, до якого залучать більше молодих жінок, що мають надмірну вагу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net