Соціум

Вчені: Twitter знижує успішність старшокласників на 40%

Згідно з останніми дослідженнями вчених, використання Twitter, можливо, є причиною зниження успішності школярів, пише Daily Mail.

На думку вчених, через використання даної платформи результати тестів старшокласників знижуються на 25-40%.

Експерти заявляють, що особливо спад успішності був зафіксований серед старшокласників з високою успішністю.

Глава Twitter Джек Дорсі в минулому році заявив, що його компанія відповідальна за «створення системної платформи по заохоченню здорових дебатів, бесід та критичного мислення».

Однак ісследованіе може довести те, що стверджують багато: соцмережі – не найкраще місце для просунутих дискусій.

Дослідники з Католицького університету Святого серця в Мілані вивчили успішність близько 1500 школярів, які відвідують 70 італійських старших шкіл в 2016-2018 рр ..

Школярам дали на аналіз роман Нобелівського лауреата Луїджі Піранделло»покійний Маттіо Паскаль». Половині школярів доручили обговорити твір в Twitter, а інша половина використовувала більш класичний спосіб розбору твору в ході семінарів в класі.

В результаті з’ясувалося, що учні, які використовували для обговорення роману Twitter, показали більш низькі результати в порівнянні з школярами, які обговорювали твір в класі.

В результаті експерти дійшли висновку, що при обговоренні в Twitter актуальних питань необхідно бути набагато обережнішими.