Здоров’я

Вчені: Золото уповільнює процеси обміну речовин в організмі

Золото не тільки має естетичну цінність, але і здатне впливати на самопочуття людини.

Золото — кривавий метал, як його називають історики, адже воно стало причиною великої кількості жертв і носити його можна не всім, інформує Ukr.Media.

Упродовж багатьох століть вчені вивчали властивості золота і прийшли до висновку, що воно здатне впливати на самопочуття людини.

Так, під час одного з досліджень з’ясувалося, що золоті прикраси мають стимулюючу дію. Особливо протипоказано золото людям з активною нервовою системою. За словами вчених, цей метал уповільнює процеси обміну речовин в організмі. Від цього страждає нервова система, що в підсумку призводить до затяжної депресії, нескінченного стресу та нервових зривів.

Також з’ясувалося, що прикраси із благородного металу категорично протипоказані емоційним людям, вони є додатковим подразником. Людина, яка часто відчуває стреси і схильна до постійного впливу зовнішніх факторів, отримає від золотої прикраси тільки шкоду. Цей метал не можна носити людям, які страждають епілепсією, бо воно може спровокувати напади захворювання.

Виходить, що носити золоті прикраси варто тим, чиє життя не настільки сповнене емоцій і подій. Експерти запевняють, що метал наділяє силою і залучає удачу тільки тим, хто живе досить спокійним і розміреним життям.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net