Світ

Влада Німеччини виділила на модернізацію залізниці 86 млрд євро

Міністр транспорту країни Андреас Шоєр назвав це рішення «найбільшою програмою модернізації» залізної дороги в Німеччині.

У Німеччині витратять більше 86 млрд євро на реалізацію 10-річного плану щодо поліпшення залізничної мережі Deutsche Bahn.

Передбачається, що з бюджетів усіх рівнів буде інвестовано 62 млрд євро в капітальний ремонт частково застарілої залізничної мережі. При цьому сама Deutsche Bahn внесе ще 24,2 млрд євро.

Міністр транспорту країни Андреас Шоєр назвав рішення «найбільшою програмою модернізації» залізної дороги в Німеччині. За його словами, модернізована мережа також створить основу для активного захисту клімату.

«Ми замінимо застарілі об’єкти, забезпечимо доступність, покращимо управління будівництвом і стан залізничних мостів», — сказав міністр.

Згідно з планом, реконструкції підлягають 2000 мостів. Серед інших цілей програми — подвоїти кількість машиністів і пасажирів потягів до 2030 року.

Нагадаємо, минулої осені в Німеччині виконав тестовий рейс потяг на водневому паливі Coradia iLint. На його даху встановлена ​​цистерна з воднем, енергія якого перетворюється в електричний струм. Потяг може розвинути швидкість до 140 кілометрів на годину. На одній заправці Coradia iLint може подолати до тисячі кілометрів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net