Прогрес

ВМС США підготували нові правила про збір й аналіз інформації про НЛО

НЛОВМС США підготували нові процедури, які регламентують збір і аналіз інформації про випадки спостереження військовослужбовцями невпізнаних літаючих об’єктів, повідомляє ТАСС з посиланням на The Washington Post.

За її свідченням, вироблені правила, які стосуються, перш за все, пілотів американських ВМС, розголошуватися не будуть. У штабі ВМС це рішення обґрунтували прагненням зберегти в таємниці відомості про ті чи інші військові операції США, в ході яких можуть відбуватися контакти з передбачуваними НЛО. Звіти про можливі «загрози авіації» завжди розглядаються як «привілейована інформація», зазначив офіційний представник заступника начальника штабу ВМС Джо Гредішер. «Більш того, будь-який доповідь, підготовлений за підсумками такого роду розслідувань, буде за визначенням включати в себе секретну інформацію про військові операції, — підкреслив Гредішер. — Отже, надання інформації широкому загалу [в даному випадку] не очікується».

В кінці 2017 року стало відомо, що в Пентагоні раніше діяла засекречена програма збору і аналізу даних про «аномальних аерокосмічних загрози». У 2007-2012 роках на неї було виділено $ 22 млн. На перших порах за програму відповідало Розвідувальне управління Міністерства оборони США. Головним ініціатором створення програми був Гері Рід, який був у той час лідером демократичної більшості Сенату Конгресу США.

Програмою керував кадровий співробітник американської військової розвідки Луїс Елісондо, який у 2017 році подав у відставку. За його словами, підставою для такого кроку було недостатньо серйозне ставлення до його роботи з боку керівництва Пентагону.

Після того, як інформація про існування програми просочилася в друк, військове відомство США оприлюднило низку відеозаписів, які закарбували контакти американських військових льотчиків з передбачуваними НЛО. В апараті Конгресу заявляли, що ніяких сенсаційних даних реалізація програми не принесла.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net