Економіка

Єврокомісія попередила США про арешт активів американських компаній у разі позовів проти Куби

Влада Євросоюзу повідомили Торгову палату США про те, що будуть проводити конфіскацію активів компаній США на своїй території, у разі якщо американські фірми спробують через суд домогтися арешту активів європейських компаній на Кубі, передає Vestifinance.ru.

Про це з посиланням на письмове повідомлення, направлене в торгову палату США, повідомило агентство Bloomberg.

У листі Єврокомісії на ім’я віце-президента з міжнародних зв’язків Торгової палати США Джона Мерфі, на яке посилається агентство Bloomberg, зазначається, що «збитки від конфіскації активів може бути відновлений за рахунок арешту активів, якими володіють американські позивачі в ЄС, особи, які володіють цими активами або їх посередники».

У повідомленні на адресу Торгової палати США також наголошується, що в разі позовів з боку американських компаній щодо активів на Кубі можуть бути заарештовані акції, якими дані компанії володіють в європейських фірмах.

У середині квітня 2019 р. адміністрація Трампа прийняла рішення дозволити фізичним особам і компаніям подавати судові позови щодо влади Куби і компаній, що здійснюють діяльність на Кубі, на предмет конфіскованої власності. Країни ЄС є найбільшими інвесторами в економіку Куби, і дані позови можуть торкнутися бізнес багатьох європейських компаній.

Портал «Вести.Економіка» зазначав, що потенційна загроза судових позовів американських компаній щодо активів на Кубі, які були націоналізовані в ході революції 1959 р., може стати додатковою причиною загострення відносин ЄС і США.