Здоров’я

Втрата зубів провокує хвороби серця — вчені

Люди, у яких немає одного або декількох зубів через руйнування тканин пародонту, більш схильні до інфаркту або інсульту.

Втрата зубів, викликана руйнуванням зубної тканини, сприяє розвитку серцево-судинних захворювань навіть в більше, ніж ожиріння, вживання алкоголю і куріння. До такого висновку прийшли вчені, повідомляє Eurekalert.

Вчені Ісламського університету імама Мухаммеда Ібн Сауда проаналізували історії хвороби 316 588 осіб з США віці від 40 до 79 років. Було встановлено, що 28% пацієнтів, що мали серцево-судинні захворювання, раніше втратили один або кілька зубів через руйнування тканин пародонту.

Таким чином, втрата зубів є навіть більш сильним фактором, що сприяє розвитку серцевих захворювань, ніж ожиріння, похилий вік, вживання алкоголю, куріння і діабет.

На думку дослідників, встановлений ​​зв’язок між серцевими захворюваннями і запальними процесами в порожнині рота допоможе в ранній діагностиці і профілактиці серцево-судинних захворювань (гіпертонії, стенокардії, інсульту), які є причиною смерті в розвинених країнах.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net