Світ

Welt: у Німеччині запущена програма з розробки гіперзвукової зброї

Програма з розробки гіперзвукової зброї запущена в Німеччині. Відповідні технології будуть застосовуватися для створення керованої ракети, швидкість якої, як передбачається, в п’ять разів буде перевищувати швидкість звуку. Про це повідомила в четвер газета Welt з посиланням на керівника відділу збуту європейського концерну MBDA в Німеччині Петера Хайльмайера, передає ТАСС.

Федеральне відомство по озброєнню, інформаційних технологій та експлуатації (BAAINBw, закупник Бундесверу) запустило програму ще в минулому році в якості реакції на конкретні загрози», якими, за словами Хайльмайера, вважаються російські безпілотники. Як зазначив представник MBDA, «тут існуючі бойові системи оборони натрапили на межі своїх можливостей».

Раніше Хайльмайер стверджував, що нові технології будуть використовуватися для створення ракети «чисто оборонного характеру». Поки конкретних продуктів не створено. Планується, що перші випробування почнуться протягом трьох років. Програма поки ведеться під керівництвом німецької сторони без урахування інших європейських країн.

Welt також нагадала, що в даний час експерти вивчають, як нова тактична система ППО (TLVS), яка повинна надійти на озброєння Бундесверу на зміну американським Patriot, може використовуватися для протидії новим військовим загрозам. До кінця червня спільне підприємство MBDA і американського концерну Lockheed Martin має подати свої пропозиції на цей рахунок.

У MBDA не виключають, що нова гіперзвукова ракета може використовуватися в системах ППО, тобто в TLVS, і надалі стати загальноєвропейським проектом.