Men's & Women's

Як батькам привчити дитину їздити пристебнутою в автокріслі?

Питання безпеки дитини в машині не обмежується купівлею автокрісла. Багато дітей не люблять, коли їх рухи щось сковує, і вони не хочуть сідати в крісло і пристібати ремені безпеки, інформує Ukr.Media.

Як батькам привчити дитину дотримуватися правил безпеки і їздити пристебнутою в автокріслі?

Розглянемо 5 корисних порад

№ 1. Якщо мова йде про немовля, то краще з самого народження возити її пристебнутою в автолюльці. У разі, коли автокрісло з’явилося не відразу, то треба зацікавити дитину. Перше знайомство з автокріслом, може проходити вдома. Пограйтесь з малюком в кріслі. Можна викласти на нього іграшки, пофотографувати дитину, придумати історію про неслухняних дітей і автокрісло.

№ 2. Перші поїздки повинні бути на короткі дистанції. Дитині потрібен час, щоб звикнути до нового місця. Якщо дитина вередує, то треба переконатися: чи зручно її в кріслі. Постарайтеся максимально комфортно розмістити дитину. У цьому можуть допомогти різні аксесуари для автокрісла.

№ 3. Завжди пристібайтеся в машині і просіть інших пасажирів дотримуватися правил безпеки. Для дитини головне — це приклад дорослих. Якщо малюк побачить, що хтось з дорослих не пристібається, то переконати його самого пристебнутися буде дуже складно. Також, тут важливо виробити в дитини рефлекс: поки він не сяде в автокрісло і не пристебнетеся, машина нікуди не поїде.

№ 4. Щоб поїздка в автокріслі для дитини була приємною, треба її чимось зайняти. Можна придбати спеціальний органайзер для іграшок, і повісити його перед малюком, на спинку переднього сидіння. Також, дитині буде цікаво зіграти у водія. У цьому може допомогти іграшкове кермо. А можна купити і особливі, «дорожні» іграшки, які будуть знаходитися тільки в машині — тоді дитина буде завжди рада новим поїздкам.

№ 5. Намагайтеся не кричати і не залякувати дитину. В іншому випадку, всі поїздки будуть проходити зі скандалом. Батькам потрібно набратися терпіння, і постаратися в ігровій формі пояснити дитині навіщо потрібне автокрісло і що може статися якщо ним не користуватися.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net