Men's & Women's

Які проблеми зі шкірою можуть вказати на дефіцит вітаміну С?

Вітамін С відіграє важливу роль у виробництві нових клітин шкіри, зв’язок і судин, а дефіцит цього вітаміну може впливати на процеси відновлення тканин організму. Вітамін С також сприяє засвоєнню заліза, допомагає підтримувати здоров’я кісток, зубів і хрящів, а також відновлювати пошкодження.

Дефіцит вітаміну С зустрічається в розвинених країнах досить рідко, але все ж зустрічається. І деякі проблеми зі шкірою можуть вказати на цю проблему, як стверджують фахівці з Національної служби охорони здоров’я Великобританії.

За словами фахівців, при нормальному рівні вітаміну С в організмі шкіра людини, як правило, виглядає нормально: вона відрізняється здоровим кольором, гладкістю і чистотою покривів. Зів’яла, потьмяніла шкіра, на якій легко з’являється роздратування, може сигналізувати про дефіцит цього вітаміну.

Ще один характерний симптом нестачі вітаміну С-незагойні синці і садна. Оскільки вітамін С бере участь в механізмах регенерації, при його нестачі наслідки травм на шкірі стають більш серйозними, і лікувати їх виявляється складніше.

Іншими сигналами дефіциту вітаміну С в організмі можуть бути незрозуміла надбавка у вазі, постійна втома, схильність до застуд і кровоточиві ясна.

За словами фахівців, нестачі вітаміну С схильні в першу чергу курці і люди, що зловживають алкоголем, а також неправильно харчуються.

Якщо ви помітили у себе перераховані вище проблеми, спробуйте додати в свій раціон більше фруктів і овочів, що містять вітамін с. Якщо проблеми через якийсь час не зникнуть, порадьтеся з фахівцем.