Здоров’я

Які продукти обов’язково варто включити в свій раціон для боротьби з прищами

Продукти від прищів.

Харчовий раціон однозначно впливає на стан нашої шкіри. Причиною виникнення акне і гіперактивності сальних залоз може бути гормональний збій або реакція організму на деякі продукти харчування. Зверніть увагу, які продукти повинні бути у вашому меню, щоб боротьба з прищами була ефективною, інформує Ukr.Media.

Помідори

Цей овоч доступний нам цілий рік. Влітку ним можна поласувати зі свого городу, взимку — придбати в супермаркетах. Помідори мають у своєму складі речовину лікопін. Вона позитивно впливає на гормональний фон людини та нормалізує його.

Гриби

Наша шкіра містить всього 6% необхідного для неї цинку. Решту ми зобов’язані отримувати з їжі. Нестача селену і цинку може стати причиною тяжких форм акне. Ці мікроелементи містяться у великій кількості в грибах.

Цільнозернові крупи

Вітамін Е, цинк і селен життєво необхідні нашій шкірі. Вони допомагають відновлювати пошкоджені клітини та запобігають появі прищів. Антиоксиданти в достатній кількості містяться в цільнозернових крупах. Постарайтеся урізноманітнити раціон харчування, включивши в нього, наприклад, кашу.

Зелений чай

Зелений чай є джерелом катехіну. Катехін — хімічний елемент, який пригнічує ферменти та гормони, що викликають запалення в порах. Напій допомагає впоратися з утворенням прищів і бореться з вільними радикалами, які завдають шкоди нашій шкірі. Настоєм зеленого чаю можна протирати обличчя. Він активізує і тонізує.

Виноград

Всі ми знаємо, як корисні засоби для обличчя на основі виноградної кісточки. Але ще корисніше вживати її у свіжому вигляді. Ягода містить ресвератрол, який допомагає регенерації клітин шкіри. Вона може боротися з такими важкими проблемами, як псоріаз і екзема.

Какао

Напевне, всі ви чули думку, що шоколад провокує появу прищів. Насправді ніякого зв’язку між цими ласощами та поганим станом шкіри немає. Навпаки, вчені довели, що какао є потужним джерелом антиоксидантів. Воно відповідає за кровопостачання шкіри та волосся, нормалізує рівень інсуліну в крові.

Цвітна капуста, броколі, кольрабі, брюссельська капуста, зелені яблука

Якщо вас турбує проблема висипань на обличчі, то варто звернути увагу на зелені овочі. Цвітна капуста, броколі, кольрабі, брюссельська капуста, зелені яблука сприяють очищенню кишківника. Високий вміст клітковини сприяє виведенню зайвих гормонів, які провокують утворення прищів. Завдяки високому вмісту вітамінів групи А, В, С, Е і К продукти запобігають появі акне.

Зверніть увагу на петрушку і кріп. Речовини, які знаходяться у їх складі, знижують запалення, покращують травлення і виводять зайву рідину з організму.

Щоденний раціон складається з різноманітних продуктів. При наявності проблем з шкірою ви повинні розуміти, що від деяких речей варто відмовитися.

Продукти, які не варто вживати, щоб не погіршити ситуацію:

молочний шоколад;
фастфуд;
газована вода;
борошняні вироби;
молочні продукти;
жирні, гострі страви;
алкоголь.
Це основний список продуктів. Звичайно, важко буде виключити все, але для поліпшення шкіри це зробити доведеться. Намагайтеся вживати тільки те, що дійсно корисно для вас.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net