Men's & Women's

Яких правил варто дотримуватися, щоб зберегти чистоту волосся як можна довше

Поради для чистоти та свіжості волосся.

З підвищеною жирністю волосся біля коренів, напевно, стикалася кожна жінка. Це може бути наслідком як неправильного догляду, так і проблем зі здоров’ям. У нашій статті ми поділимося порадами по боротьбі з цією проблемою, інформує Ukr.Media.

М’яка вода кімнатної температури

Спробуйте мити голову вранці, причому використовуйте теплу воду кімнатної температури. Зміна режиму може сприятливо вплинути на стан вашого волосся, оскільки себум активніше виробляється в нічний час.

Менше засобів по догляду за волоссям

Зменште кількість засобів по догляду за волоссям, а також ретельніше підбирайте їх. Відмовтеся від кремоподібних шампунів і кондиціонерів, олії і бальзами наносьте тільки на кінчики волосся, оскільки вони ще більше роблять шкіру жирною, забивають пори. Змивайте кондиціонери довше, ніж шампунь, адже якщо частина його залишиться на ваших локонах, вони вже до кінця дня будуть мати неприємний вигляд. Засоби краще підбирати за своїм типом волосся і шкіри, для цього бажано проконсультуватися з професіоналом.

Менше засобів для укладання волосся

Дуже важливо під час укладання використовувати меншу кількість мусів, пінок і інших косметичних засобів, якими ви користуєтеся. Оскільки вони не вимагають змивання і залишаються на волоссі, надаючи їм несвіжий вигляд.

Безсульфатні шампуні

Намагайтеся вибирати безсульфатні шампуні, оскільки вони:

не пересушують шкіру голови, жировий баланс змінюється і волосся довше зберігає відчуття чистоти;
не змивають фарбу з волосся;
містять тільки нешкідливі компоненти, які не порушують захисних механізмів організму;
структура волосся набуває більш природного кольору.
Ні — гарячим щипцям і плойкам

Не менш важливий етап — це укладання та сушіння волосся. Як можна рідше використовуйте плойку для створення красивих локонів або праску для вирівнювання волосся, оскільки вони сушать і ламають волосся.

Пілінг шкіри голови

Одним з ефективних способів боротьби з жирним корінням волосся є скрабування. Наприклад, соляний скраб допоможе видалити ороговілі частинки і буде регулювати діяльність сальних залоз. Для його приготування знадобиться:

1/4 ст. л. солі;
1 ст. л. вівсяних пластівців;
трохи води.
Перемішайте інгредієнти і нанесіть на вологу шкіру голови, масажуйте 5 хвилин. Повторюйте процедуру кожні 7-14 днів.

Чиста наволочка

Слідкуйте за чистотою вашої постільної білизни, регулярно міняйте наволочки (не рідше 1 разу в тиждень), оскільки на них накопичується бруд, залишки лаку, мусу. Під час безпосереднього контакту все це залишається на вашому волоссі.

Головний убір і в спеку, і в холод

Як у теплу, так і в холодну погоду волосся вимагає захисту — головного убору. Однак у приміщенні необхідно знімати шапку, щоб шкіра голови не перегрівалася.

Рідше розчісуватися

Багато хто навіть не знає, що зберегти красу волосся допоможе правильний вибір гребінця. Масажним, круглим або напівкруглим гребінцем варто користуватися рідше, тому що він стимулює вироблення сала. Взагалі рекомендуємо користуватися гребінцем як можна рідше протягом дня, його можна замінити гребенем. Він не так сильно травмує шкіру голови. Також пам’ятайте, що гребінець слід мити частіше.

Сухий шампунь

Рекомендуємо спробувати сухі шампуні. Це ідеальний варіант для тих, кому доводиться мити голову щодня. До складу таких шампунів входять рослинні абсорбенти, які не тільки очищають шкіру голови, але і позбавляють від жирного блиску. Крім того не потрібно мучити його постійним укладанням і сушкою.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть зберегти чистоту і здоровий вигляд вашого волосся, а також заощадити частинку вашого часу. Нехай ваші локони радують вас і ваших близьких своєю красою і природним блиском, адже це головна прикраса жінки.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net