Політика

Юнкер назвав проблемою ЄС втрату європейцями «колективного лібідо»

ЮнкерГлава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав основною проблемою для Євросоюзу втрату європейцями «колективного лібідо», що позначається на довірі до інститутів ЄС і зміні політичних уподобань. Про це повідомляє РІА Новини.

«Основна проблема європейців інша: ми перестали любити один одного. Ми втратили колективне лібідо », — наводить в п’ятницю слова Юнкера електронна версія європейського видання газети Politico.

Глава виконавчої колегії ЄС не схильний пов’язувати зростання популярності несистемних партій в країнах-членах спільноти з невдоволенням інститутами Євросоюзу. «Люди, які вибирають вкрай правих, мають проблеми з національним урядом і політичною системою в своїй країні», — сказав Юнкер.

Читайте також: Депутат: Не хотілося щоб уявлення про демократичні події у Вірменії формувалося на підставі неприємного інциденту в аеропорту

За даними експертів ЄС, серед європейців рівень довіри до товариства та його інститутів значно знизився. Одночасно різко посилилася активність політичних сил, які виступають з націоналістичних і антиглобалістських позицій.

Джерело: Panorama

Аспекты.net