Політика

Юнкер закликав США поважати потреби як ізраїльтян, так і палестинців

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав США поважати потреби як ізраїльтян, так і палестинців в майбутніх мирних дій на Близькому Сході, передає AP.

В ході зустрічі з радником президента США і його зятем Джаредом Кушнером обговорювалася подальші дії в регіоні. На зустрічі на прохання Кушнера також була присутня глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні.

Чиновники ЄС вислухали «ідеї Кушнера і підкреслили фундаментальний інтерес Європейського Союзу до міцного і стійкого миру і стабільності в регіоні».

За їх словами « » економічний розвиток всього регіону має вирішальне значення. Воно повинно супроводжуватися життєздатним політичним прогресом, що враховує сподівання як палестинців, так і ізраїльтян».

США повинні викласти економічну складову плану врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту на конференції 25-26 червня в Бахрейні, в ході якої арабські держави Перської затоки, як очікується, зроблять обіцянки щодо стимулювання палестинської економіки.

Але неясно, коли будуть розкриті політичні аспекти плану, які, як очікується, не передбачають створення Палестинської держави.

ЄС як і раніше твердо підтримує рішення про створення двох держав з Єрусалимом в якості столиці обох держав.