Прогрес

ЗСУ отримали понад 800 одиниць нової зброї

З початку 2019 року українські військові отримали понад 800 одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки.

Про це сказав заступник міністра оборони України Олег Шевчук під час прямої телефонної лінії Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба військового відомства.

«Силами та засобами ремонтних підприємств Збройних сил України в поточному році відремонтовано понад 2 тисячі одиниць озброєння і військової техніки», — додав Шевчук, кажучи про укомплектованість ЗСУ основними видами озброєння і військової техніки.

Раніше повідомлялося, що за час анексії Криму та конфлікту на Донбасі підприємства Укроборонпрому передали в ЗСУ та інші силові структури 25.800 одиниць зброї і військової техніки. Йдеться як про відремонтовані й модернізовані, так і про абсолютно нові зразки озброєнь.

Відомо, що у 2018 році ЗСУ отримали близько 50 літаків і вертольотів, модернізованих і відремонтованих підприємствами Укроборонпрому. Це винищувачі Су-27 і МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники і розвідники Су-24.

Також у минулому році українським силовим структурам передали понад 2,5 тисячі одиниць високоточного озброєння.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net