Здоров’я

З’явився новий метод боротьби з раком

Вчені змогли «змусити» власну імунну систему живої істоти боротися з раком ефективніше, ніж препарати.

У Єльському університеті в США створили абсолютно новий метод боротьби з раковими пухлинами. Про це повідомляє EurekAlert!.

Фахівці активували імунну систему мишей, «запрограмувавши» її на боротьбу з раковими клітинами. Метод дозволив зменшити злоякісні новоутворення у мишей, серед яких меланома, тричі негативний рак молочної залози і рак підшлункової залози.

Суть методу полягає в об’єднанні генної терапії і технології редагування генів CRISPR. Нову систему назвали MAEGI — мультиплексна активація ендогенних генів як імунотерапія.

Вчені «навчили» імунну систему знаходити і відзначати місце розташування десятків тисяч генів, пов’язаних з раком, і ефективно знищувати їх.

Дослідники планують провести клінічні випробування за участю людей. Вони зазначають, що MAEGI теоретично повинен виявитися ефективним в боротьбі зі стійкими до імунотерапії видами онкозахворювань.

Раніше був знайдений механізм, що може впоратися з особливо небезпечним раком. Також повідомлялося, що була названа часта причина передчасної смерті і розвитку раку.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net