Аналітика

Airbus звільнить 15 тисяч співробітників через карантин

Європейський авіаконцерн Airbus звільнить 15 тис. співробітників по всьому світу через відновлення карантинних обмежень на авіаперельоти. Про це заявив головний операційний директор Airbus Майкл Шоллхорн, повідомило інформагентство Reuters.

Перспективи авіаційної галузі знову погіршилися через зростаючу кількість заражень коронавірусною інфекцією, зазначив він.

За словами Шоллхорна, що ситуація на початку осені виявилася гіршою, ніж менеджмент концерну очікував влітку. Через обмеження авіаперельотів, пов’язаних з епідемією коронавірусу, авіакомпанії припинили купівлю нових літаків.

Головний операційний директор Airbus назвав майбутнє скорочення 15 тис. співробітників мінімальним в такій ситуації. Разом з тим він заявив, що концерн поки не планує закриття своїх підприємств — зокрема, в Німеччині.

Нагадаємо, генеральний директор Airbus раніше повідомив про намір звільнити тисячі співробітників через епідемію коронавірусу, яка привела до спаду виробництва. При цьому точна кількість робочих місць, які будуть скорочені, Форі не назвав.